Collegetour (VOL)

19 June 23 | 18:30 - 21:30
Hogeschool Rotterdam

In gesprek met bewindspersonen over de doorwerking van het slavernijverleden


Over de Collegetour

De collegetour is een reeks van vier bijeenkomsten waarbij jongeren in gesprek gaan met verschillende ministers en staatssecretarissen.


Collegetour Rotterdam

Op maandag 19 juni zijn Staatsecretaris Alexandra van Huffelen (BZK), Minister Robbert Dijkgraaf (OCW) en Minister Karien van Gennip (SZW) aanwezig. Zij willen tijdens deze bijeenkomst graag in gesprek met 100 (schoolgaande en werkende) jongeren en (jong)volwassenen (18-40 jaar) met een Afro-Caribische achtergrond, over de doorwerking van het slavernijverleden in het heden.


Praktische informatie

Datum: Maandag 19 juni

Inloop: 18.30 – 19.00 uur (inclusief eten)

Event: 19.00 - 21.30 uur

Locatie: Hogeschool Rotterdam

Gebouw: Museumpark hoogbouw (11e verdieping)

Adres: Burgemeester S’jacobplein 1, Rotterdam


Doe mee!

Kom met je klas, collega’s of vrienden. Dit is het evenement waar je jouw ervaringen met discriminatie, racisme en anti-zwart racisme kan delen. Je kan vragen stellen aan de ministers en de staatssecretaris die verantwoordelijk zijn voor het beleid op het gebied van onderwijs, sociale zaken en de relatie tussen Nederland en de Caribische eilanden. De bewindspersonen willen graag met jou in gesprek en willen weten wat er onder jongeren leeft. Ook horen ze graag welke ideeën (jong)volwassenen met Afro-Caribische achtergrond hebben over wat er nodig is om succesvol te kunnen participeren, leren, studeren en/of werken in Nederland.


Wensen

De locatie en het programma zijn toegankelijk voor mensen met auditieve, visuele en motorische beperkingen. Bij specifieke wensen kan contact opgenomen worden via info@izi-solutions.com


----

! Aanmelden is helaas niet meer mogelijk !

 

 

Show More

Line up: Staatssecretaris van Huffelen (BZK) / Minister van Gennip (SZW) / Minister Dijkgraaf (OCW) / Rincho X / Zaïre Krieger / Otion / Dionne Abdoelhafiezkhan / Jared Hiwat / DJ Darryl Antunez

Ticketsale
Ticket type Price Amount
Toegangskaart Free
Sold out
There are no tickets selected